Miętowa panna cotta z Czekodżemem

maspexdigital
Miętowa panna cotta z Czekodżemem

0

0 / 0

Masz ochotę na pyszny deser rodem ze słonecznej Toskanii? Sprawdź nasz przepis na miętową panna cottę z Czekodżemem. Połączenie śmietanki, mleka, cukru trzcinowego i mięty ze śliwkowym czekodżemem Łowicz będzie ucztą nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. czekodżem śliwkowy łowicz

500 śmietana 30%

100 mleko

3 łyżeczka żelatyna

2 łyżeczka cukier trzcinowy

2 łyżeczka suszona mięta

10 szt. liście mięty

Przygotowanie


1

Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania).

2

Po zdjęciu garnuszka z ognia, do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści.

3

Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia.

4

Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i Czekodżemu Śliwkowego Łowicz.

5

Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia.

6

Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły