MIęso z weka

m7
MIęso z weka

1

0 / 0

Pomysł zaczerpniety z http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,119755414,119761449,0,2.html?v=2

5

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg karczek

1 łyżeczka pieprz

1 łyżeczka zioła prowansalskie

1 łyżeczka majeranek

20 g sól

Przygotowanie


1

Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiazujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperatze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie

2

niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, Odstawiamy w chlodne ciemne miejsce na min3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły