1

Składniki

1 Kilogram
Karczek
1 Łyżeczka
pieprz
1 Łyżeczka
zioła prowansalskie
1 Łyżeczka
majeranek
20 Gramów
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiazujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperatze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie
  2. niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, Odstawiamy w chlodne ciemne miejsce na min3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.

Opis

Pomysł zaczerpniety z http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,119755414,119761449,0,2.html?v=2

Podobne przepisy

Pikantne krążki ziemniaczane

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Pikantne krążki ziemniaczane

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Swojska kaszanka

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Swojska kaszanka

Dorsz w galarecie

Przepis
Średni Do 40 min
Dorsz w galarecie

Karkówka do chleba

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Karkówka do chleba

Roladki z łososia z delikatnym twarożkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Roladki z łososia z delikatnym twarożkiem

Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, fetą i żurawiną

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sałatka z kurczakiem, grejpfrutem, fetą i żurawiną

Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Jajka faszerowane pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!