MIęso z weka
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![MIęso z weka](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975125022.jpeg&w=3840&q=75)
Pomysł zaczerpniety z http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,119755414,119761449,0,2.html?v=2
1
0 / 0
Pomysł zaczerpniety z http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,119755414,119761449,0,2.html?v=2
5
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg karczek
1 łyżecz. pieprz
1 łyżecz. zioła prowansalskie
1 łyżecz. majeranek
20 g sól
Przygotowanie
Przyprawy mieszamy z solą, i dokładnie nacieramy nimi mięso. Natarte mięso obwiazujemy szpagatem, odstawiamy na 2-3 godzinki w temperatze pokojowej. Po tym czasie wkładamy mięso do wyparzonego słoika i szczelnie zamykamy. Szczelnie zamknięty słoik wstawiamy do garnka z zimną wodą, woda powinna sięgać nie
niżej niż do 3/4 wysokości słoika. Od zagotowania wody gotujemy ok 3 h. Po tym czasie wyłączyć ogień i zostawić w wodzie do ostygnięcia, Odstawiamy w chlodne ciemne miejsce na min3 dni. Po tym czasie otwieramy i jemy.