Mięso wieprzowe w sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięso wieprzowe w sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1712321513743.jpg&w=3840&q=75)
Mięso wieprzowe w aromatycznym sosie doskonale smakuje w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki lub surówki. Jest delikatne, soczyste i idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie klasykę w kuchni.
1
3.6 / 11
Mięso wieprzowe w aromatycznym sosie doskonale smakuje w towarzystwie ziemniaczanego purée i ulubionej sałatki lub surówki. Jest delikatne, soczyste i idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. To idealny wybór dla tych, którzy cenią sobie klasykę w kuchni.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mięso wieprzowe
1 szczyp. pieprz
0.30 szkl. olej
2 szt. kostka mięsna
4 szt. ziele angielskie
3 szt. liść laurowy
3 szt. czosnek
Przygotowanie
Mięso myjemy, oczyszczamy, a następnie kroimy na kawałki.
Do garnka wlewamy olej, a następnie wrzucamy mięso i chwilę podsmażamy z każdej strony.
Dodajemy wodę oraz przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dusimy ok. 40 min, aż mięso będzie miękkie.
Na koniec dodajemy kostki i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut, aż do całkowitego rozpuszczenia.