Mięso śląskie niebo

m7
Mięso śląskie niebo

0

0 / 0

Pod nazwą śląskie niebo kryje się wieprzowina duszona z suszonymi owocami .

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szczyp. pieprz

1 szczyp. cukier

1 łyżecz. sok z cytryny

1 łyżecz. sól

2 łyżka masło

1.50 łyżka mąka pszenna

80 dag. mięso wieprzowe

25 dag. suszone owoce

Przygotowanie


1

Suszone owoce zalej 1/2 litra wody , odstaw na noc w zimne miejsce .

2

Mięso zalej litrem wody , gotuj godzinę .

3

Dodaj namoczone suszone owoce wraz z wodą z namoczenia , gotuj do miękkości .

4

Odcedź .

5

Wywar zachowaj .

6

Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wywaru .

7

Masło stop, dodaj mąkę , zasmaż .

8

Dodaj do reszty wywaru wraz z owocami , zamieszaj , zagotuj .

9

Przypraw cukrem , sokiem z cytryny , solą i pieprzem.

10

Sosem polej mięso .

Wartości odżywcze na porcję


Energia

302

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

27

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły