Mięso śląskie niebo

m7
Mięso śląskie niebo

0

0 / 0

Pod nazwą śląskie niebo kryje się wieprzowina duszona z suszonymi owocami .

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 szcz. pieprz

1 szcz. cukier

1 łyżeczka sok z cytryny

1 łyżeczka sól

2 łyżka masło

1.50 łyżka mąka pszenna

80 dek. mięso wieprzowe

25 dek. suszone owoce

Przygotowanie


1

Suszone owoce zalej 1/2 litra wody , odstaw na noc w zimne miejsce .

2

Mięso zalej litrem wody , gotuj godzinę .

3

Dodaj namoczone suszone owoce wraz z wodą z namoczenia , gotuj do miękkości .

4

Odcedź .

5

Wywar zachowaj .

6

Mąkę wymieszaj z niewielką ilością wywaru .

7

Masło stop, dodaj mąkę , zasmaż .

8

Dodaj do reszty wywaru wraz z owocami , zamieszaj , zagotuj .

9

Przypraw cukrem , sokiem z cytryny , solą i pieprzem.

10

Sosem polej mięso .

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły