Mięso mielone zapiekane z chipsami tortilla

m7
Mięso mielone zapiekane z chipsami tortilla

0

0 / 0

Zapiekanka z mielonego i chipsów.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. bazylia

500 g mięso mielone wołowe

1 szt. cebula

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. papryka czerwona

12 szt. chipsy tortilla

2 łyżka olej

0.50 szt. pomidory krojone łowicz

0.50 szt. papryczka chili

Przygotowanie


1

Na rozgrzany olej ok 2 łyzki wrzucic mieso mielone i przesmazyc, dodac pokrojona w kostke cebule i posiekany czosnek.

2

Po chwili dodać pokrojona w kostke papryke, papryczke chilli bardzo drobno posiekaną, przemieszac, podlac sosem pomidorowym lub pomdirami z puszki (bez skorki w kostke). Przyprawic sola, pieprzem, chilli i bazylia. Smażyc do chwili az lekko sos odparuje. Zeby nie bylo za wodniste.

3

Przełozyc do naczynia zarodpornego lekko przesmarowanego oliwa, ulozyc na mięsie chipsy tortilla, połowki pomidorow koktajlowch i posypac wszystko startym serem. zapiekac w 180st. do chwili az ser sie stopi i przyrumieni

Wartości odżywcze na porcję


Energia

421

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

6

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły