0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone wieprzowo-wołowego
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Kostka
masło
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.
  2. Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.
  3. Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.
  5. Podawać w formie w której było pieczone

Opis

Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pasztet z cukinii

Łatwy Do 40 min
Pasztet z cukinii

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!