0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
gałka muszkatołowa
1 Kostka
masło
1 Szklanka
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
por
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
kapusta pekińska
2 Sztuki
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.
  2. Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.
  3. Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.
  4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.
  5. Podawać w formie w której było pieczone

Opis

Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zapiekanka z kurczakiem i fasolką

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!