Mięso mielone z warzywami

m7
Mięso mielone z warzywami

0

0 / 0

Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso

12

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 kostka masło

1 szkl. bułka tarta

1 szt. cebula

1 szt. por

2 szt. marchew

1 szt. kapusta pekińska

2 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.

2

Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.

3

Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.

4

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.

5

Podawać w formie w której było pieczone

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły