Mięso mielone z warzywami
m7
Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso
0
0 / 0
Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 kostka masło
1 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
1 szt. por
2 szt. marchew
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.
Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.
Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.
Podawać w formie w której było pieczone