Mięso mielone z warzywami
m7
Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1026
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Potrawa jest układana warstwami mięso warzywa mięso warzywa mięso
12
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wołowo-wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 kostka masło
1 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
1 szt. por
2 szt. marchew
1 szt. kapusta pekińska
2 szt. jaja kurze całe
Przygotowanie
Mięso włożyć do miski,dodać obraną i drobno posiekaną cebulę,jajka,bułke tarta i przyprawy.Zagnieśc na jednolitą masę.
Marchew oskrobać i jedną zetrzec na tarce o dużych oczkach a drugą pokroić w plastry. Por umyć i pokroić w talarki,a kapyste w paseczki. Dusić wszystko na maśle przez 5-7 minut ciągle Mieszając,przyprawić solą pieprzem i gałka muszkatołową.
Formę na pasztet wysmarować tłuszczem i układać warstwami zaczynając i kończąc na mięsie.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut w temp. 200c.
Podawać w formie w której było pieczone
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1026
kcal
Białka
37
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
85
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.