Mięso kozie w pomidorach
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięso kozie w pomidorach](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975823570.jpeg&w=3840&q=75)
kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.
0
0 / 0
kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1.50 kg mięso kozie
1 kg pomidory
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
0.50 szkl. oliwa z oliwek
1 szt. cebula
7 szt. gałązka świeżego tymianku
Przygotowanie
Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.
Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.
Dodajemy do mięsa.
Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.