Mięso kozie w pomidorach

m7
Mięso kozie w pomidorach

0

0 / 0

kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1.50 kg mięso kozie

1 kg pomidory

1 szczyp. sól biała

1 szczyp. pieprz

0.50 szkl. oliwa z oliwek

1 szt. cebula

7 szt. gałązka świeżego tymianku

Przygotowanie


1

Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.

2

Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.

3

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.

4

Dodajemy do mięsa.

5

Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

583

kcal

Białka

68

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły