Example thumb
0

Składniki

1.5 Kilograma
Mięso kozie
1 Kilogram
Pomidory
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
0.5 Szklanki
oliwa z oliwek
1 Sztuka
cebula
7 Sztuk
Gałązka świeżego tymianku
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso kroimy na drobne porcje i podsmażamy wraz z posiekana cebula na oliwie.
  2. Dodajemy 2 szklanki wody i dusimy 30 minut.
  3. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki.
  4. Dodajemy do mięsa.
  5. Wrzucamy oskubany tymianek, solimy, pieprzymy.Dusimy 20 minut.

Opis

kolejny specjał, który przypomina mi wakacje na Krecie:). Mięso z kozy jest bardzo delikatne i rozpływa sie w ustach. Danie można ewentualnie przyrządzić w wersji z baraniną. Podajemy z sałatka grecką i frytkami.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!