Mięso gotowane w ciemnym sosie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięso gotowane w ciemnym sosie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294559.jpeg&w=3840&q=75)
Wyśmienity obiad z ciemnym, aromatycznym sosem.
1
0 / 0
Wyśmienity obiad z ciemnym, aromatycznym sosem.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
100 sos sojowy
1 kg mięso wieprzowe
1 szczyp. sól
1 szkl. woda
3 szt. cebula
1 łyżka śmietana
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Surowe mięso pokroić w mniejsze kawałki, podsmażyć z pokrojoną cebulką na patelni.
2
Do garnka z wodą (1 szklanka) wlewać sos sojowy (100 ml). Zagotować.
3
DO garnka wrzucić usmażone mięso i cebulę, nadal gotować.
4
Doprawić do smaku solą.
5
Zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
6
Gotować 5 minut.