Mięso gotowane w ciemnym sosie

m7
Mięso gotowane w ciemnym sosie

1

0 / 0

Wyśmienity obiad z ciemnym, aromatycznym sosem.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 sos sojowy

1 kg mięso wieprzowe

1 szcz. sól

1 szkl. woda

3 szt. cebula

1 łyżka śmietana

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Surowe mięso pokroić w mniejsze kawałki, podsmażyć z pokrojoną cebulką na patelni.

2

Do garnka z wodą (1 szklanka) wlewać sos sojowy (100 ml). Zagotować.

3

DO garnka wrzucić usmażone mięso i cebulę, nadal gotować.

4

Doprawić do smaku solą.

5

Zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.

6

Gotować 5 minut.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły