Mięso a'la gyros

m7
Mięso a'la gyros

0

0 / 0

Znakomity pomysł na obiad, który pokocha każdy członek rodziny - mięso a'la gyros. Polecamy podawać z podsmażonym kalafiorem i pieczonymi ziemniakami. Pycha!

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1.50 łyżka przyprawa do gyrosa

1.50 łyżka ketchup kotlin łagodny

2.50 łyżka ser żółty

1.50 łyżka olej

15 dag. schab wieprzowy

Przygotowanie


1

Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki. Olej mieszamy z przyprawą i mięsem. Odstawiamy na 1,5 godziny w szczelnym naczyniu. Po tym czasie smażymy mięso na złoto.

2

Mięso posypujemy odrobiną startego sera, polewamy ketchupem. Podajemy jako gorące danie z panierowanym kalafiorem i podsmażanymi ziemniakami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

569

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły