Mięso a'la gyros
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięso a'la gyros](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976186571.jpeg&w=3840&q=75)
Znakomity pomysł na obiad, który pokocha każdy członek rodziny - mięso a'la gyros. Polecamy podawać z podsmażonym kalafiorem i pieczonymi ziemniakami. Pycha!
0
0 / 0
Znakomity pomysł na obiad, który pokocha każdy członek rodziny - mięso a'la gyros. Polecamy podawać z podsmażonym kalafiorem i pieczonymi ziemniakami. Pycha!
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1.50 łyżka przyprawa do gyrosa
1.50 łyżka ketchup kotlin łagodny
2.50 łyżka ser żółty
1.50 łyżka olej
15 dag. schab wieprzowy
Przygotowanie
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kawałki. Olej mieszamy z przyprawą i mięsem. Odstawiamy na 1,5 godziny w szczelnym naczyniu. Po tym czasie smażymy mięso na złoto.
Mięso posypujemy odrobiną startego sera, polewamy ketchupem. Podajemy jako gorące danie z panierowanym kalafiorem i podsmażanymi ziemniakami.