Example thumb
0

Składniki

1 Puszka
pomidory w puszce
1 Szczypta
Ostra papryka w proszku
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól, pieprz
6 Szczypt
parmezan
1 Sztuka
makaron spaghetti Lubella
3 Sztuki
marchew
2 Sztuki
cebula
3 Łyżki
masło
0.5 Kilograma
mięso mielone
0.5 Pęczka
koperek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni podgrzewam pół szklanki wody, dodaję 2-3 łyżki masła i podsmażam talarki marchewki (smażę 10 minut), dodaję cebulę pokrojoną w kostkę (smażę 5 minut), dodaję mielone mięso (smażę 10 minut) i pomidory z puszki.
  2. Wszystko podduszam tak długo na wolnym ogniu, aż pomidory całkowicie się rozpadną (minimum 30 minut).
  3. Doprawiam ostrą papryką, oregano, solą i pieprzem.
  4. Podaję z makaronem spaghetti, posypane parmezanem i koperkiem.
  5. Uwaga: połączenie marchewki smażonej na maśle i koperku daje niecodzienny, świeży smak. Poza tym używam sporo marchewki (nieraz pół na pół z mięsem), więc sos jest mocno warzywny. Dla osób, które lubią wyrazisty smak do wody proponuję dodać pół kostki rosołowej.

Opis

Klasyczne spaghetti z dodatkiem marchewki i koperku sprawia, że danie jest bardzo orzeźwiające.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!