Mięsne roladki

eluchap
Mięsne roladki

0

0 / 0

Smacznego

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżeczka pieprz kolorowy

1 łyżeczka majeranek

6 szt. schab

2 szt. marchew

2 szt. ogórek konserwowy

6 szt. boczek wędzony

2 szt. cebula

2 łyżka musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

30 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Mięso rozbijamy delikatnie drewnianym, zwilżonym zimną wodą tłuczkiem.

2

Płaty mięsa smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy po jednym pasku marchewki, ogórka, boczku.

3

Zwijamy i mocno spinamy szpadkami.

4

Panierujemy rolady w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron.

5

Gotowe przekładamy do rondla.

6

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody, dodajemy grzyby , przykrywamy i dusimy, aż mięso będzie miękkie.

7

Jeśli to konieczne w czasie duszenia dolewamy wodę.

8

Z gotowych rolad usuwamy szpadki.

9

Powstałym sosem polewamy rolady.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły