Mięsne roladki
eluchap
Smacznego
0
0 / 0
Smacznego
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 łyżeczka pieprz kolorowy
1 łyżeczka majeranek
6 szt. schab
2 szt. marchew
2 szt. ogórek konserwowy
6 szt. boczek wędzony
2 szt. cebula
2 łyżka musztarda
2 łyżka ketchup kotlin łagodny
30 dek. pieczarki
Przygotowanie
Mięso rozbijamy delikatnie drewnianym, zwilżonym zimną wodą tłuczkiem.
Płaty mięsa smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy po jednym pasku marchewki, ogórka, boczku.
Zwijamy i mocno spinamy szpadkami.
Panierujemy rolady w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron.
Gotowe przekładamy do rondla.
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody, dodajemy grzyby , przykrywamy i dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Jeśli to konieczne w czasie duszenia dolewamy wodę.
Z gotowych rolad usuwamy szpadki.
Powstałym sosem polewamy rolady.