Mięsne roladki

eluchap
Mięsne roladki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Smacznego

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 łyżecz. pieprz kolorowy

1 łyżecz. majeranek

6 szt. schab

2 szt. marchew

2 szt. ogórek konserwowy

6 szt. boczek wędzony

2 szt. cebula

2 łyżka musztarda

2 łyżka ketchup kotlin łagodny

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


Mięso rozbijamy delikatnie drewnianym, zwilżonym zimną wodą tłuczkiem.

Płaty mięsa smarujemy musztardą i ketchupem, kładziemy po jednym pasku marchewki, ogórka, boczku.

Zwijamy i mocno spinamy szpadkami.

Panierujemy rolady w mące wymieszanej z przyprawami i obsmażamy na gorącym tłuszczu z obu stron.

Gotowe przekładamy do rondla.

Na pozostałym ze smażenia tłuszczu lekko podsmażamy cebulę, dodajemy do mięsa, podlewamy szklanką wody, dodajemy grzyby , przykrywamy i dusimy, aż mięso będzie miękkie.

Jeśli to konieczne w czasie duszenia dolewamy wodę.

Z gotowych rolad usuwamy szpadki.

Powstałym sosem polewamy rolady.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

297

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły