Mięsne roladki

eluchap
Mięsne roladki

0

0 / 0

Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem.

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki
0
0
0

100 g boczek

400 g schab bez kości

150 g ser żółty

250 g fasolka szparagowa konserwowa

2 szt. czosnek

2 szt. jajka przepiórcze

1 łyżka pieprz

5 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Roladki

2

Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem.

3

Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.

4

Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

5

Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron.

6

Na gorącej margarynie lub oleju.

7

Fasolka szparagowa z boczkiem

8

Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.

9

Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.Można spiąć wykałaczkami.

10

Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

500

kcal

Białka

40

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły