Mięsne roladki
eluchap
Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g boczek
400 g schab bez kości
150 g ser żółty
250 g fasolka szparagowa konserwowa
2 szt. czosnek
2 szt. jajka przepiórcze
1 łyżka pieprz
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Roladki
Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.
Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron.
Na gorącej margarynie lub oleju.
Fasolka szparagowa z boczkiem
Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.Można spiąć wykałaczkami.
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
500
kcal
Białka
40
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.