Mięsne roladki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
eluchap
![Mięsne roladki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977083104.jpeg&w=3840&q=75)
Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem.
0
0 / 0
Roladki podaję z pure ziemniaczanym i fasolą szparagową z boczkiem.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g boczek
400 g schab bez kości
150 g ser żółty
250 g fasolka szparagowa konserwowa
2 szt. czosnek
2 szt. jajka przepiórcze
1 łyżka pieprz
5 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Roladki
Mięso umyć ,pokroić w plastry, rozbić. Każdy płat mięsa oprószyć solą, pieprzem.
Na każdy kawałek mięsa kładziemy po trochę startego sera, wyciśnięty czosnek, posypujemy majerankiem,bazylią.
Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.
Roladki obtoczyć w jaku i bułce tartej,usmażyć z obu stron.
Na gorącej margarynie lub oleju.
Fasolka szparagowa z boczkiem
Fasolkę oczyścić,(obciąć końcówki) umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Po kilka strączków zawijać w plasterek boczku.Można spiąć wykałaczkami.
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia boczku.