Mięsne pulpeciki

goodfoodlover
Mięsne pulpeciki

2

5 / 1

Propozycja na ciekawy obiad - wieprzowe pulpeciki w pikantnym sosie z oliwkami. Do przygotowania potrawy wystarczy 40 minut oraz następujące składniki: mleko, nać pietruszki, sól, pieprz, 300 gramów mięsa wieprzowego, bułka, czerwona cebula, ząbki czosnku, sos pikantny z oliwkami oraz dwie łyżki oleju.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

25 mleko

1 łodyga nać pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

300 g mięso mielone wieprzowe

1 szt. bułka

1 szt. cebula czerwona

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. lubella sos pikantny z oliwkami

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Bułkę namocz w mleku. Do miski przełóż mięso. Dodaj posiekaną cebulę, namoczoną bułkę w mleku, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsyp sól i pieprz. Połącz dokłądnie składniki.

2

Uformuj niewielkie pulpeciki i usmaż na rozgrzanej patelni.

3

Wlej sos i duś parę minut. Na koniec dodaj makaron lub inny ulubiony dodatek. Smacznego :)

Wartości odżywcze na porcję


Energia

746

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

45

gram

Tłuszcze

63

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły