Mięsne pulpeciki
goodfoodlover
2
5 / 1
Propozycja na ciekawy obiad - wieprzowe pulpeciki w pikantnym sosie z oliwkami. Do przygotowania potrawy wystarczy 40 minut oraz następujące składniki: mleko, nać pietruszki, sól, pieprz, 300 gramów mięsa wieprzowego, bułka, czerwona cebula, ząbki czosnku, sos pikantny z oliwkami oraz dwie łyżki oleju.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
25 mleko
1 łod. nać pietruszki
1 szcz. sól, pieprz
300 g mięso mielone wieprzowe
1 szt. bułka
1 szt. cebula czerwona
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. lubella sos pikantny z oliwkami
2 łyżka olej
Przygotowanie
Bułkę namocz w mleku. Do miski przełóż mięso. Dodaj posiekaną cebulę, namoczoną bułkę w mleku, posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsyp sól i pieprz. Połącz dokłądnie składniki.
Uformuj niewielkie pulpeciki i usmaż na rozgrzanej patelni.
Wlej sos i duś parę minut. Na koniec dodaj makaron lub inny ulubiony dodatek. Smacznego :)