Mięsne kulki
m7
został mi farsz od pierogów więc mamy mięsne mini kotleciki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
201
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
został mi farsz od pierogów więc mamy mięsne mini kotleciki
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.25 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. grzyby suszone
1 szt. jajko
1 łyżka przyprawa typu vegeta
4 łyżka bułka tarta
15 dag. mięso mielone wieprzowe
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
Wszystkie składniki oprócz jajka i bułki rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Do masy dodajemy jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy. Formujemy nieiwelkie mięsne kulki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na
chrupko z obu stron.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
201
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
14
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.