Mięsne kulki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięsne kulki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974777010.jpeg&w=3840&q=75)
został mi farsz od pierogów więc mamy mięsne mini kotleciki
0
0 / 0
został mi farsz od pierogów więc mamy mięsne mini kotleciki
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
0.25 szt. papryka czerwona konserwowa
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. grzyby suszone
1 szt. jajko
1 łyżka przyprawa typu vegeta
4 łyżka bułka tarta
15 dag. mięso mielone wieprzowe
0.50 szt. cebula
Przygotowanie
1
Wszystkie składniki oprócz jajka i bułki rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Do masy dodajemy jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy. Formujemy nieiwelkie mięsne kulki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na
2
chrupko z obu stron.