Mięsne kulki

m7
Mięsne kulki

0

0 / 0

został mi farsz od pierogów więc mamy mięsne mini kotleciki

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

0.25 szt. papryka czerwona konserwowa

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. grzyby suszone

1 szt. jajko

1 łyżka przyprawa typu vegeta

4 łyżka bułka tarta

15 dek. mięso mielone wieprzowe

0.50 szt. cebula

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki oprócz jajka i bułki rozdrabniamy w rozdrabniaczu. Do masy dodajemy jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy. Formujemy nieiwelkie mięsne kulki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na

2

chrupko z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły