Mięsne bagietki

m7
Mięsne bagietki

0

0 / 0

Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

0.50 kg mięso mielone wołowe

1 szcz. pieprz kolorowy

1 łyżeczka cukier

1 łyżeczka sól

0.50 l mleko uht 3,2%

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. włoszczyzna

1 szt. sałata lodowa

1 szt. ogórek

12 szt. pomidorki koktajlowe

10 dek. masło śmietankowe

8 dek. drożdże

Przygotowanie


1

Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.

2

Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.

3

Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły