Mięsne bagietki
m7
Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1183
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
0.50 kg mięso mielone wołowe
1 szczyp. pieprz kolorowy
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. sól
0.50 l mleko uht 3,2%
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. włoszczyzna
1 szt. sałata lodowa
1 szt. ogórek
12 szt. pomidorki koktajlowe
10 dag. masło śmietankowe
8 dag. drożdże
Przygotowanie
Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.
Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.
Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1183
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
162
gram
Tłuszcze
35
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.