Mięsne bagietki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mięsne bagietki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973958339.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.
0
0 / 0
Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.
14
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mąka pszenna tortowa
0.50 kg mięso mielone wołowe
1 szczyp. pieprz kolorowy
1 łyżecz. cukier
1 łyżecz. sól
0.50 l mleko uht 3,2%
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. włoszczyzna
1 szt. sałata lodowa
1 szt. ogórek
12 szt. pomidorki koktajlowe
10 dag. masło śmietankowe
8 dag. drożdże
Przygotowanie
Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.
Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.
Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami