0

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
0.5 Kilograma
mięso mielone wołowe
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
sól
0.5 Litra
mleko UHT 3,2%
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
ogórek
12 Sztuk
pomidorki koktajlowe
10 Dekagramów
masło śmietankowe
8 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.
  2. Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.
  3. Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami

Opis

pyszne na śniadanie i kolację

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Bułeczki maślane

Przepis
Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Makowiec

Przepis
Średni Do 1 godz
Makowiec

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Ciastka maślane

Przepis
Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!