Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
mąka pszenna tortowa
0.5 Kilograma
mięso mielone wołowe
1 Szczypta
pieprz kolorowy
1 Łyżeczka
cukier
1 Łyżeczka
sól
0.5 Litra
mleko UHT 3,2%
3 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
włoszczyzna
1 Sztuka
sałata lodowa
1 Sztuka
ogórek
12 Sztuk
pomidorki koktajlowe
10 Dekagramów
masło śmietankowe
8 Dekagramów
drożdże
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.
  2. Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.
  3. Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami

Opis

pyszne na śniadanie i kolację

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!