Mięsne bagietki

m7
Mięsne bagietki

0

0 / 0

Pyszne mięsne bagietki w sam raz na śniadanie i kolację. Idealnie sprawdzą się również na spotkanie z przyjaciółmi zaserwowane z dipem czosnkowym lub pomidorowym i lekką sałatką.

14

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mąka pszenna tortowa

0.50 kg mięso mielone wołowe

1 szczyp. pieprz kolorowy

1 łyżecz. cukier

1 łyżecz. sól

0.50 l mleko uht 3,2%

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. włoszczyzna

1 szt. sałata lodowa

1 szt. ogórek

12 szt. pomidorki koktajlowe

10 dag. masło śmietankowe

8 dag. drożdże

Przygotowanie


1

Farsz możemy przygotować wcześniej. Gotowane mięso wołowe i wieprzowe oraz warzywa mielimy, a następnie podsmażamy na posiekanej cebuli i doprawiamy.

2

Zarabiamy ciasto drożdżowe, pozostawiamy do wyrośnięcia, następnie w ciasto zawijamy farsz, robimy małe bagietki i pieczemy na złoty kolor.

3

Upieczone bagietki podajemy z sałatą, ogórkiem i pomidorkami

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1183

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

162

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły