Example thumb
1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
bazylia
500 Gramów
mięso wieprzowe mielone
50 Gramów
pieczarki
0.3 Szklanki
bułka tarta
5 Sztuk
pomidory suszone
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
masło
1 Łyżka
nać pietruszki
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach, lekko osolić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła (tylko do zredukowania objętości), następnie osączyć na sitku. Pomidory suszone pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić. Skroić całą natkę pietruszki. Mięso przekładamy do naczynia, dodajemy jajko i bułkę tartą, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy wszystkie w/w składniki plus odrobinę bazylii i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce, smażymy na oleju. Gotowe i bardzo smaczne! Nastepnym razem dodam odrobine fety do masy.

Opis

Inne meilone.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!