Mielone z suszonymi pomidorami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone z suszonymi pomidorami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973703295.jpeg&w=3840&q=75)
Inne meilone.
1
0 / 0
Inne meilone.
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. bazylia
500 g mięso mielone wieprzowe
50 g pieczarki
0.30 szkl. bułka tarta
5 szt. pomidory suszone
1 szt. cebula
1 szt. jajko
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka masło
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
Zetrzeć pieczarki na tarce o grubych oczkach, lekko osolić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła (tylko do zredukowania objętości), następnie osączyć na sitku. Pomidory suszone pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić. Skroić całą natkę pietruszki. Mięso przekładamy do naczynia, dodajemy jajko i bułkę tartą, solimy i pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy wszystkie w/w składniki plus odrobinę bazylii i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce, smażymy na oleju. Gotowe i bardzo smaczne! Nastepnym razem dodam odrobine fety do masy.