Mielone z serem
m7
Mielone dobrze zlepić, by ser nie wypłynął.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
4 / 2
Mielone dobrze zlepić, by ser nie wypłynął.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
200 g ser żółty
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
3 łyżka tłuszcz
4 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć trochę sera i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
651
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
17
gram
Tłuszcze
42
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.