Mielone z serem
m7
1
4 / 2
0
Mielone dobrze zlepić, by ser nie wypłynął.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 kg mięso mielone
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
200 gr ser żółty
1 szt cebula
1 szt jaja kurze całe
1 szt bułka
3 łyżka tłuszcz
4 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć trochę sera i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.