Mielone z serem

m7
Mielone z serem

1

4 / 2

Mielone dobrze zlepić, by ser nie wypłynął.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg mięso mielone

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

200 g ser żółty

1 szt. cebula

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

3 łyżka tłuszcz

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć trochę sera i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

651

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

17

gram

Tłuszcze

42

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły