Mielone z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975126895.jpeg&w=3840&q=75)
Szybki sposób na pyszny obiad
0
0 / 0
Szybki sposób na pyszny obiad
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szt. kajzerki
1 szt. cebula
1 szt. jajko
3 łyżka bułka tarta
70 dag. mięso mielone
40 dag. pieczarki
0.50 łyżecz. pieprz
0.50 łyżecz. sól
0.50 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. bazylia
Przygotowanie
1
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem oraz posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i bazylią. Masę dokładnie wyrobić. Pieczarki umyć i oczyścić, a następnie drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju i dodać do mięsa. Z masy mięsnej formować kulki, lekko spłaszczać je dłonią i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.