Mielone z pieczarkami

m7
Mielone z pieczarkami

0

0 / 0

Szybki sposób na pyszny obiad

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szt. kajzerki

1 szt. cebula

1 szt. jajko

3 łyżka bułka tarta

70 dag. mięso mielone

40 dag. pieczarki

0.50 łyżecz. pieprz

0.50 łyżecz. sól

0.50 łyżecz. tymianek

0.50 łyżecz. bazylia

Przygotowanie


1

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem oraz posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i bazylią. Masę dokładnie wyrobić. Pieczarki umyć i oczyścić, a następnie drobno pokroić, podsmażyć na odrobinie oleju i dodać do mięsa. Z masy mięsnej formować kulki, lekko spłaszczać je dłonią i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły