0

Składniki

100 Mililitrów
mleko
200 Mililitrów
olej
1 Łyżeczka
sól
500 Gramów
Boczek chudy
100 Gramów
kasza manna
150 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
bułka
2 Sztuki
jajko
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Boczek umyć i zmielić razem z cebulą..
  2. Bułki namoczyć w mleku i odcisnąć
  3. Boczek i bułkę wrzucić do miski, dodać jajka, kaszę mannę, sól i pieprz i wszystko wyrobić.
  4. Formować okrągłe kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie.

Opis

inna wersja kotletów mielonych

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Pulpety w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 40 min
Pulpety w sosie śmietanowym

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!