Mielone w sosie paprykowo pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone w sosie paprykowo pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5343-1702057832668.jpeg&w=3840&q=75)
Tak jak mielone ale w sosie.
2
0 / 0
Tak jak mielone ale w sosie.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz czarny
2 szt. cebula biała
4 szt. kotlet mielony
1 szt. papryka swieża
6 szt. pieczarki
1 szt. sos pieczarkowy knorr
1 szt. sól
2 łyżka masło
Przygotowanie
1
Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy na niej pieczarki do zrumienienia (ok. 7 minut), dodajemy pokrojoną paprykę (kroimy w paski) i cebule (kroimy w piórka)- razem smażymy ok. 5 minut.
2
Przygotowujemy sos pieczarkowy KNORR wg przepisu na opakowaniu.
3
Wlewamy sos do kotletów mielonych, dodajemy zawartość patelni i gotujemy razem ok 10 minut pilnując żeby nie przypalić.