0

Składniki

200 Mililitrów
olej
1.5 Łyżeczki
sól
1 Łyżeczka
pieprz
500 Gramów
mięso wieprzowe
300 Gramów
pieczarki
100 Gramów
ser żółty
150 Gramów
bułka tarta
2 Sztuki
cebula
2 Sztuki
jaja kurze całe
6 Łyżek
kasza manna
12 Łyżek
bułka tarta
0.5 Łyżeczki
Czosnek granulowany
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyj, pieczarki i cebulę oczyść.
  2. Wszystko zmiel w maszynce z grubym sitkiem.
  3. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj do zmielonych produktów, dodaj jajka, bułkę tartą, kaszę mannę, sól i pieprz do smaku.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj, jeżeli masa jest za sucha dolej około pół szklanki wody i ponownie wyrób masę.
  5. Formuj nie za grube okrągłe kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i usmaż na oleju.
  6. Podawaj z ziemniakami lub ryżem, albo z pieczywem jako kolacja.

Opis

Kotlety mielone w innej wersji.

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Cordon bleu

Średni Do 40 min

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!