Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Idealna potrawa na spotkanie ze znajomymi przy grillu, inspirowana bałkańskimi cevapcici. Jadłam je w sarajewie, ale są popularne od bułgarii po turcję! podałam przepis na wersję pikantną, ale mięso można przyprawić wedle uznania. Kluczem do sukcesu jest dodatek pod postacią świeżej cebuli!
0.5 | Kilograma | ||
1 | Szczypta |
Czosnek granulowany
|
|
1 | Szczypta |
pieprz
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
3 | Łyżeczki |
Przyprawa harissa w proszku
|
|
1 | Szklanka |
bułka tarta
|
|
2 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
2 | Sztuki | ||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |