Mielone lub klopsy w sosie pieczarkowo-paprykowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone lub klopsy w sosie pieczarkowo-paprykowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976184256.jpeg&w=3840&q=75)
dobry przepis gdy już się nam znudzą tradycyjne kotlety mielone
0
0 / 0
dobry przepis gdy już się nam znudzą tradycyjne kotlety mielone
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. mięso mielone
2 szt. cebula biała
1 szt. papryka czerwona
6 szt. pieczarki
2 łyżka margaryna
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy na niej pieczarki do
2
zrumienienia (ok. 7 minut), dodajemy pokrojoną paprykę (kroimy w paski) i cebule
3
(kroimy w piórka)- razem smażymy ok. 5 minut.
4
Przygotowujemy sos pieczarkowy KNORR wg przepisu na opakowaniu.
5
Wlewamy sos do kotletów mielonych, dodajemy zawartość patelni i gotujemy
6
razem ok 10 minut pilnując żeby nie przypalić.
7
Jedzonko gotowe do podania z ziemniakami lub kaszą gryczaną.