Mielone lub klopsy w sosie pieczarkowo-paprykowym

m7
Mielone lub klopsy w sosie pieczarkowo-paprykowym

0

0 / 0

dobry przepis gdy już się nam znudzą tradycyjne kotlety mielone

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. mięso mielone

2 szt. cebula biała

1 szt. papryka czerwona

6 szt. pieczarki

2 łyżka margaryna

2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy na niej pieczarki do

2

zrumienienia (ok. 7 minut), dodajemy pokrojoną paprykę (kroimy w paski) i cebule

3

(kroimy w piórka)- razem smażymy ok. 5 minut.

4

Przygotowujemy sos pieczarkowy KNORR wg przepisu na opakowaniu.

5

Wlewamy sos do kotletów mielonych, dodajemy zawartość patelni i gotujemy

6

razem ok 10 minut pilnując żeby nie przypalić.

7

Jedzonko gotowe do podania z ziemniakami lub kaszą gryczaną.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1314

kcal

Białka

122

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

81

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły