Mielone lub klopsy w sosie pieczarkowo-paprykowym
m7
dobry przepis gdy już się nam znudzą tradycyjne kotlety mielone
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1314
kcal
Białka
122
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
dobry przepis gdy już się nam znudzą tradycyjne kotlety mielone
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. mięso mielone
2 szt. cebula biała
1 szt. papryka czerwona
6 szt. pieczarki
2 łyżka margaryna
2 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Na patelni roztapiamy margarynę i smażymy na niej pieczarki do
zrumienienia (ok. 7 minut), dodajemy pokrojoną paprykę (kroimy w paski) i cebule
(kroimy w piórka)- razem smażymy ok. 5 minut.
Przygotowujemy sos pieczarkowy KNORR wg przepisu na opakowaniu.
Wlewamy sos do kotletów mielonych, dodajemy zawartość patelni i gotujemy
razem ok 10 minut pilnując żeby nie przypalić.
Jedzonko gotowe do podania z ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1314
kcal
Białka
122
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
81
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.