Mielone kotlety drobiowe
m7
kotlety z gotowanej gęsiny
0
0 / 0
kotlety z gotowanej gęsiny
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz czarny
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 szt. gęś cała
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. chleb zwykły
4 łyżka margaryna zwykła
1 łyżka przyprawa typu vegeta
Przygotowanie
Pół gęsi gotujemy w jarzynach - najlepiej zrobic z tego rosól.
Gdy mieso jest miekkie to je obieramy dokladnie z kości.
Cebule kroimy w kostke i przesmazamy razem z 2 ząbkami czosnku na margarynie, następnie razem z miesem przepuszczamy przez maszynke, na koniec mielimy tez 1 kromke chleba.
Do zmielonego miesa dodajemy 1 lub 2 jajka (wedle potrzeby) i doprawiamy do smaku - formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach