Mielone kotlety drobiowe

m7
Mielone kotlety drobiowe

0

0 / 0

kotlety z gotowanej gęsiny

10

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz czarny

0.50 szkl. bułka tarta

0.50 szt. gęś cała

2 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. chleb zwykły

4 łyżka margaryna zwykła

1 łyżka przyprawa typu vegeta

Przygotowanie


1

Pół gęsi gotujemy w jarzynach - najlepiej zrobic z tego rosól.

2

Gdy mieso jest miekkie to je obieramy dokladnie z kości.

3

Cebule kroimy w kostke i przesmazamy razem z 2 ząbkami czosnku na margarynie, następnie razem z miesem przepuszczamy przez maszynke, na koniec mielimy tez 1 kromke chleba.

4

Do zmielonego miesa dodajemy 1 lub 2 jajka (wedle potrzeby) i doprawiamy do smaku - formujemy kotlety, obtaczamy w tartej bułce i smazymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor po obu stronach

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły