Mielone kapuśniaczki
m7
Mielone kotlety z kapustą
Wartości odżywcze na porcję
Energia
423
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Mielone kotlety z kapustą
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
100 olej
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
500 g mięso wieprzowe
200 g kapusta biała
200 g bułka tarta
1 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. bułka
Przygotowanie
Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą i kapustą.
Bułki namaczamy i odciskamy, dodajemy do mięsa.
Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, formujemy podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
423
kcal
Białka
23
gram
Węglowodany
32
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.