Mielone kapuśniaczki

m7
Mielone kapuśniaczki

0

0 / 0

Mielone kotlety z kapustą

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

100 olej

1 łyżeczka sól

0.30 łyżeczka pieprz

500 g mięso wieprzowe

200 g kapusta biała

200 g bułka tarta

1 szt. cebula

2 szt. jaja kurze całe

2 szt. bułka

Przygotowanie


1

Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą i kapustą.

2

Bułki namaczamy i odciskamy, dodajemy do mięsa.

3

Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, formujemy podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie.

4

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły