Mielone kapuśniaczki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone kapuśniaczki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976550763.jpeg&w=3840&q=75)
Mielone kotlety z kapustą
0
0 / 0
Mielone kotlety z kapustą
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
7 porcji
Składniki
100 olej
1 łyżecz. sól
0.30 łyżecz. pieprz
500 g mięso wieprzowe
200 g kapusta biała
200 g bułka tarta
1 szt. cebula
2 szt. jaja kurze całe
2 szt. bułka
Przygotowanie
1
Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą i kapustą.
2
Bułki namaczamy i odciskamy, dodajemy do mięsa.
3
Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku, formujemy podłużne paluszki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oliwie.
4
Podajemy z ziemniakami i surówką.