Mielone duszone

m7
Mielone duszone

0

0 / 0

troszkę inne mielone

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 olej

1 łyżecz. sól

500 g mięso wieprzowe

500 g pieczarki

1 szkl. woda

2 szt. cebula

2 szt. czosnek

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. koper ogrodowy

5 łyżka bułka tarta

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

0.50 łyżecz. pieprz

Przygotowanie


1

Mięso umyć i zmielić razem z obraną 1 cebulą i czosnkiem.

2

Dodać jajka, 1/2 szk wody, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.

3

Wszystko wymieszać i formować podłużne niewielkie kotleciki.

4

Smażyć na oliwie.

5

Przygotować drugą patelnię, dodać 2 łyżki oliwy.

6

Wrzucić kotlety, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę i mieszając od czasu do czasu podsmażać.

7

Gdy pieczarki się przyrumienią wlać 1/2 szk wody, dodać sos sojowo grzybowy i dusić około 10 minut pod przykryciem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.

8

Posypać posiekanym świeżym koperkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

652

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

50

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły