Mielone duszone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mielone duszone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823525.jpeg&w=3840&q=75)
troszkę inne mielone
0
0 / 0
troszkę inne mielone
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 olej
1 łyżecz. sól
500 g mięso wieprzowe
500 g pieczarki
1 szkl. woda
2 szt. cebula
2 szt. czosnek
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. koper ogrodowy
5 łyżka bułka tarta
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
0.50 łyżecz. pieprz
Przygotowanie
Mięso umyć i zmielić razem z obraną 1 cebulą i czosnkiem.
Dodać jajka, 1/2 szk wody, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wszystko wymieszać i formować podłużne niewielkie kotleciki.
Smażyć na oliwie.
Przygotować drugą patelnię, dodać 2 łyżki oliwy.
Wrzucić kotlety, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki i cebulę i mieszając od czasu do czasu podsmażać.
Gdy pieczarki się przyrumienią wlać 1/2 szk wody, dodać sos sojowo grzybowy i dusić około 10 minut pod przykryciem.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać posiekanym świeżym koperkiem.