Mielońce z fasolą

m7
Mielońce z fasolą

0

0 / 0

mielone z dodatkiem fasoli

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

4 szcz. pieprz

1 łyżeczka sól

400 g mięso wieprzowe

100 g bułka tarta

200 g bułka tarta

1 szt. cebula

2 szt. jajko

1 szt. fasola biała konserwowa

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą. Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.

2

Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.

3

Podawać z ziemniakami i surówką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły