Mielońce z fasolą
m7
mielone z dodatkiem fasoli
Wartości odżywcze na porcję
Energia
395
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
mielone z dodatkiem fasoli
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
4 szczyp. pieprz
1 łyżecz. sól
400 g mięso wieprzowe
100 g bułka tarta
200 g bułka tarta
1 szt. cebula
2 szt. jajko
1 szt. fasola biała konserwowa
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą. Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
395
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
51
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.