0

Składniki

4 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
sól
400 Gramów
mięso wieprzowe
100 Gramów
bułka tarta
200 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
jajko
1 Sztuka
Fasola biała konserwowa
1 Sztuka
czosnek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą. Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
  2. Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
  3. Podawać z ziemniakami i surówką.

Opis

mielone z dodatkiem fasoli

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!