Metrowiec

m7
Metrowiec

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszny placek z masą budyniową....Palce lizać!!!!!!!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

500 mleko

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło roślinne

1 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

18 łyżka olej słonecznikowy

4 łyżka zimna woda

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


Ciasto;

ubić pianę z białek.

dodać cukier,dalej ubijając dodać żółtka,olej,wodę.

na końcu dodać przesianą mąkę,mieszać już delikatnie łyżką drewniana.

podzielić ciasto na pół.

do jednej masy dodać przesiane kakao.

ciasta wylać do dwóch wąskich brytwanek wylożonych papierem.

piec w 180 stopniach,okolo 20-30 minut.

budyń;

do połowy mleka dodać cukier i cukier waniliowy.Zagotować.

w reszcie mleka wymieszać mąki tak żeby nie było grudek.

do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i energicznie mieszmy.

gotujemy aż budyń zgęstnieje.

odstawiamy do ostudzenia.

ucieramy masło dodajemy stopniowo zimny budyń.

przekładanie ciasta.

ciasta kroimy na kromki-musi być tyle samo kromek.

każdą kromkę smaryjemy masą (raz ciasto jasne raz ciemne)

układamy z ciasta węża.

na końcu obsmarowywujemy całe ciasto masą i dekorujemy polewą.

ciasto kromy na skos.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

369

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły