Metrowiec

m7
Metrowiec

1

0 / 0

Pyszny placek z masą budyniową....Palce lizać!!!!!!!

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


20 porcji

Składniki

500 mleko

2 łyżecz. proszek do pieczenia

1 kostka masło roślinne

1 szkl. cukier

2 szkl. mąka pszenna tortowa

0.50 szkl. cukier

6 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

18 łyżka olej słonecznikowy

4 łyżka zimna woda

2 łyżka kakao decomorreno

3 łyżka mąka pszenna tortowa

3 łyżka mąka ziemniaczana

Przygotowanie


1

Ciasto;

2

ubić pianę z białek.

3

dodać cukier,dalej ubijając dodać żółtka,olej,wodę.

4

na końcu dodać przesianą mąkę,mieszać już delikatnie łyżką drewniana.

5

podzielić ciasto na pół.

6

do jednej masy dodać przesiane kakao.

7

ciasta wylać do dwóch wąskich brytwanek wylożonych papierem.

8

piec w 180 stopniach,okolo 20-30 minut.

9

budyń;

10

do połowy mleka dodać cukier i cukier waniliowy.Zagotować.

11

w reszcie mleka wymieszać mąki tak żeby nie było grudek.

12

do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i energicznie mieszmy.

13

gotujemy aż budyń zgęstnieje.

14

odstawiamy do ostudzenia.

15

ucieramy masło dodajemy stopniowo zimny budyń.

16

przekładanie ciasta.

17

ciasta kroimy na kromki-musi być tyle samo kromek.

18

każdą kromkę smaryjemy masą (raz ciasto jasne raz ciemne)

19

układamy z ciasta węża.

20

na końcu obsmarowywujemy całe ciasto masą i dekorujemy polewą.

21

ciasto kromy na skos.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły