Menmen – tureckie śniadanie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1708614874714.png&w=3840&q=75)
Łowicz
![Menmen – tureckie śniadanie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1717161265048.jpg&w=3840&q=75)
Menemen to tradycyjna jajecznica turecka, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Składa się z jajek smażonych z pomidorami, papryką i fetą. To idealny wybór na leniwe poranki, gdy chcemy rozpocząć dzień od sycącego i aromatycznego posiłku, który dostarczy energii na cały dzień. Gotowe danie można serwować z chrupiącym pieczywem. Życzymy smacznego!
0
0 / 0
Menemen to tradycyjna jajecznica turecka, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Składa się z jajek smażonych z pomidorami, papryką i fetą. To idealny wybór na leniwe poranki, gdy chcemy rozpocząć dzień od sycącego i aromatycznego posiłku, który dostarczy energii na cały dzień. Gotowe danie można serwować z chrupiącym pieczywem. Życzymy smacznego!
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szt. zielona papryka
1 łyżka masło
1 łyżka oliwa z oliwek
400 g przecier pomidorowy łowicz
100 g ser feta
4 szt. jajka kurze
1 łyżecz. papryka w proszku
0.50 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Paprykę drobno posiekać i przesmażyć na patelni z oliwą przez 3 minuty, ciągle mieszając.
Dodać masło i zamieszać.
Kiedy masło się rozpuści, dodać przecier pomidorowy, doprawić pieprzem, solą i papryką. Smażyć około 5 minut.
Dodać ser feta i zamieszać.
Wbić jajka i delikatnie zamieszać, aby rozprowadziły się w sosie. Następnie zostawić na 2 minuty, aby się ścięły.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.