Membrillo w choco posypce

lubella
Membrillo w choco posypce

Średnia 0 / 0

Oceń!

Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pigwy jest galaretka o wdzięcznej nazwie Membrillo. Jej smak sam w sobie jest bardzo oryginalny i ciekawy, a całość dodatkowo świetnie dopełnia kruchość Choco Kulek.

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

500 g owoce pigwy

500 g cukier trzcinowy

2 szt. cytryna

250 woda

5 łyżka lubella mlekołaki choco kulki

Przygotowanie


Pigwę obieramy i wyciągamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki.

Do garnka wlewamy 250 ml wody oraz wrzucamy pigwę. Gotujemy do momentu aż pigwa zmięknie, będzie się rozpadała. Następnie ją blendujemy.

Wyciskamy sok z cytryn.

Dodajemy cukier i sok z cytryn. Gotujemy ją na małym ogniu aż galaretka zgęstnieje.

Choco Kulki delikatnie kruszymy. Wysypujemy na spód foremki

Galaretkę przekładamy do dowolnej foremki silikonowej. Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby stężała.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

485

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

121

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły