Membrillo w choco posypce

lubella
Membrillo w choco posypce

0

0 / 0

Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pigwy jest galaretka o wdzięcznej nazwie Membrillo. Jej smak sam w sobie jest bardzo oryginalny i ciekawy, a całość dodatkowo świetnie dopełnia kruchość Choco Kulek.

5

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

500 g owoce pigwy

500 g cukier trzcinowy

2 szt. cytryna

250 woda

5 łyżka lubella mlekołaki choco kulki

Przygotowanie


1

Pigwę obieramy i wyciągamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki.

2

Do garnka wlewamy 250 ml wody oraz wrzucamy pigwę. Gotujemy do momentu aż pigwa zmięknie, będzie się rozpadała. Następnie ją blendujemy.

3

Wyciskamy sok z cytryn.

4

Dodajemy cukier i sok z cytryn. Gotujemy ją na małym ogniu aż galaretka zgęstnieje.

5

Choco Kulki delikatnie kruszymy. Wysypujemy na spód foremki

6

Galaretkę przekładamy do dowolnej foremki silikonowej. Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby stężała.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły