Membrillo w choco posypce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Membrillo w choco posypce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977028288.jpeg&w=3840&q=75)
Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pigwy jest galaretka o wdzięcznej nazwie Membrillo. Jej smak sam w sobie jest bardzo oryginalny i ciekawy, a całość dodatkowo świetnie dopełnia kruchość Choco Kulek.
0
0 / 0
Ciekawym pomysłem na wykorzystanie pigwy jest galaretka o wdzięcznej nazwie Membrillo. Jej smak sam w sobie jest bardzo oryginalny i ciekawy, a całość dodatkowo świetnie dopełnia kruchość Choco Kulek.
5
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
500 g owoce pigwy
500 g cukier trzcinowy
2 szt. cytryna
250 woda
5 łyżka lubella mlekołaki choco kulki
Przygotowanie
Pigwę obieramy i wyciągamy gniazda nasienne. Kroimy na mniejsze kawałki.
Do garnka wlewamy 250 ml wody oraz wrzucamy pigwę. Gotujemy do momentu aż pigwa zmięknie, będzie się rozpadała. Następnie ją blendujemy.
Wyciskamy sok z cytryn.
Dodajemy cukier i sok z cytryn. Gotujemy ją na małym ogniu aż galaretka zgęstnieje.
Choco Kulki delikatnie kruszymy. Wysypujemy na spód foremki
Galaretkę przekładamy do dowolnej foremki silikonowej. Wkładamy do lodówki na kilka godzin aby stężała.