Meksykański naleśnik

Ludwika87
Meksykański naleśnik

0

0 / 0

Błyskawiczny przepis na meczowa przekąskę!

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.50 kg filet z kurczaka

0.50 szt. cebula biała

0.50 szt. papryka czerwona

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. papryka słodka

Przygotowanie


1

Na patelnię z olejem wrzucam pół czerwonej cebuli w piórkach.

2

Na zrumienioną cebulę dodaje kurczaka pokrojonego w paseczki. Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką. Dorzucam czerwoną paprykę w paseczkach.

3

Na koniec wlewam słoik sosu meksykańskiego Łowicz. Dosłownie parę chwil i gotowe.

4

Na tortille posypuję starty żółty ser. Wykładam porcje sosu, znów posypuję startym serem i przykrywam ją drugim plackiem tortilli.

5

Tak przygotowana tortille wrzucam na suchą patelnię i opiekam. Później przerzucam na druga stronę i wykładam na deskę.

6

Kroimy i zajadamy się pysznościami, które znikają ze stołu w mgnieniu oka. SMACZNEGO!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

220

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

3

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły