0

Składniki

1 Kilogram
Dynia
1 Sztuka
cebula
1 Słoik
ingridient
sos meksykański Łowicz
1 Sztuka
papryka czerwona
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Pęczek
kolendra
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
0.5 Sztuki
Limonka
0.5 Łyżeczki
mielony kumin
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15 minut.
  2. Cebulę oraz dynię kroimy na małe kosteczki. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z ostrą papryczką, kuminem oraz sosem sojowym.
  3. Do podsmażonej dyni dodajemy wcześniej upieczoną paprykę oraz sos meksykański Łowicz. Całość dusimy około 10 minut.
  4. Do dyniowej bazy dodajemy bulion oraz sok z limonki. Całość blendujemy na gładki krem. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posypujemy posiekaną kolendrą.

Podobne przepisy

Pomidorowa z piekarnika

Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Dyniowa z fasolą

Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Tajska zupa z krewetkami

Łatwy Do 1 godz
Tajska zupa z krewetkami

Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Średni Do 1,5 godz
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Łatwy Do 1 godz
Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Krem z dyni

Łatwy Do 1 godz
Krem z dyni

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!