0

Składniki

1 Kilogram
Dynia
1 Sztuka
cebula
1 Słoik
ingridient
sos meksykański Łowicz
1 Sztuka
papryka czerwona
1.5 Litra
bulion warzywny
1 Pęczek
kolendra
1 Sztuka
Papryczka ostra chili
0.5 Sztuki
Limonka
0.5 Łyżeczki
mielony kumin
2 Łyżki
sos sojowy
2 Łyżki
Olej rzepakowy
1 Szczypta
sól, pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Paprykę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 15 minut.
  2. Cebulę oraz dynię kroimy na małe kosteczki. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju wraz z ostrą papryczką, kuminem oraz sosem sojowym.
  3. Do podsmażonej dyni dodajemy wcześniej upieczoną paprykę oraz sos meksykański Łowicz. Całość dusimy około 10 minut.
  4. Do dyniowej bazy dodajemy bulion oraz sok z limonki. Całość blendujemy na gładki krem. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i posypujemy posiekaną kolendrą.

Podobne przepisy

Pomidorowa z piekarnika

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pomidorowa z piekarnika

Dyniowa z fasolą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowa z fasolą

Tajska zupa z krewetkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tajska zupa z krewetkami

Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosow...

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Warzywna zupa krem z cukinii z ketchupem i mleczkiem kokosowym

Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Zupa z ciecierzycy, pora i chorizo

Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1 godz
Zupa z kopru włoskiego z szynką i ogórkami kiszonymi

Barszcz czerwony tradycyjnie

Przepis
Łatwy Do 40 min
Barszcz czerwony tradycyjnie

Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Imbirowy krem z pieczonych ziemniaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!