Meksykańska gulaszowa
m7
Bardzo gęsta, pachnąca i sycąca zupa w stylu meksykańskim z dużymi kawałkami mięsa i warzyw. Zupa gulaszowa sprawdzi się także na imprezach rodzinnych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Bardzo gęsta, pachnąca i sycąca zupa w stylu meksykańskim z dużymi kawałkami mięsa i warzyw. Zupa gulaszowa sprawdzi się także na imprezach rodzinnych.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg mięso wieprzowe
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. ostra papryka mielona
1 łyżecz. przyprawa do gulaszu
10 szt. duże ziemniaki
2 szt. cebule
1 szt. pęczek włoszczyzny
1 szt. papryka czerwona
1 szt. sos meksykański słoik
2 łyżka margaryna
3 łyżka słodka papryka mielona
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką.
Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godziny.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
476
kcal
Białka
32
gram
Węglowodany
52
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.