Meksykańska gulaszowa

m7
Meksykańska gulaszowa

1

0 / 0

Bardzo gęsta, pachnąca i sycąca zupa w stylu meksykańskim z dużymi kawałkami mięsa i warzyw. Zupa gulaszowa sprawdzi się także na imprezach rodzinnych.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg mięso wieprzowe

1 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka ostra papryka mielona

1 łyżeczka przyprawa do gulaszu

10 szt. duże ziemniaki

2 szt. cebule

1 szt. pęczek włoszczyzny

1 szt. papryka czerwona

1 szt. sos meksykański słoik

2 łyżka margaryna

3 łyżka słodka papryka mielona

Przygotowanie


1

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone cebule. Dusić ok. 10 min. Obficie obsypać słodką papryką.

2

Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Gotować na małym ogniu ok. pół godziny.

3

Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości. Na koniec dodać sos i doprawić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły