0

Składniki

0.5 Szklanki
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
8 Sztuk
Parówka drobiowa
0.5 Szklanki
Mąka kukurydziana
2 Sztuki
jajka
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Łyżeczka
cukier
1 Szczypta
sól
0.5 Szklanki
mleko UHT 3,2%
1 Sztuka
Musztarda francuska
1 Opakowanie
olej
1 Opakowanie
ingridient
Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Parówki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
  2. Mąki, jajka i resztę składników mieszamy, by uzyskać jednolitą masę. Kiedy jest już gotowa zanurzamy w niej parówki.
  3. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy parówki w cieście na głęboki tłuszcz. Kiedy uzyskają złocisty kolor, wyciągamy je i odsączamy na ręcznikach papierowych.
  4. Corn dogi podajemy w towarzystwie ketchupu i musztardy.

Podobne przepisy

Kulebiak z kapustą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Kulebiak z kapustą

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Paszteciki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Paszteciki z pieczarkami

BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Przepis
Średni Do 40 min
BABECZKI JAGLANE Z MAKIEM I MALINAMI

Ciasto z sercem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

KAKAOWE MINIOMLETY

Przepis
Łatwy Do 15 min
KAKAOWE MINIOMLETY

Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kruche tarteletki z nadzieniem jajeczno-krabowym i chrzanem

Podwójnie Kakaowe babeczki

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Podwójnie Kakaowe babeczki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!