Meczowe Corn Dogi

barbara.kowal
Meczowe Corn Dogi

0

0 / 0

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

8 szt. parówka drobiowa

0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella

0.50 szkl. mąka kukurydziana

2 szt. jaja l

1 łyżeczka proszek do pieczenia

1 łyżeczka cukier

1 szcz. sól

0.50 szkl. mleko uht 3,2%

1 szt. musztarda francuska

1 opak. olej

1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii

Przygotowanie


1

Parówki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.

2

Mąki, jajka i resztę składników mieszamy, by uzyskać jednolitą masę. Kiedy jest już gotowa zanurzamy w niej parówki.

3

W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy parówki w cieście na głęboki tłuszcz. Kiedy uzyskają złocisty kolor, wyciągamy je i odsączamy na ręcznikach papierowych.

4

Corn dogi podajemy w towarzystwie ketchupu i musztardy.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły