Meczowe Corn Dogi
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
barbara.kowal
![Meczowe Corn Dogi](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973267214.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
8 szt. parówka drobiowa
0.50 szkl. mąka pszenna tortowa lubella
0.50 szkl. mąka kukurydziana
2 szt. jaja l
1 łyżecz. proszek do pieczenia
1 łyżecz. cukier
1 szczyp. sól
0.50 szkl. mleko uht 3,2%
1 szt. musztarda francuska
1 opak. olej
1 opak. ketchup kotlin łagodny 60% mniej kalorii
Przygotowanie
1
Parówki nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
2
Mąki, jajka i resztę składników mieszamy, by uzyskać jednolitą masę. Kiedy jest już gotowa zanurzamy w niej parówki.
3
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy parówki w cieście na głęboki tłuszcz. Kiedy uzyskają złocisty kolor, wyciągamy je i odsączamy na ręcznikach papierowych.
4
Corn dogi podajemy w towarzystwie ketchupu i musztardy.