0

Składniki

100 Gramów
orzechy włoskie
100 Gramów
migdały
100 Gramów
Owoce kandyzowane
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego
1 Sztuka
Gotowa masa kajmakowa
1 Sztuka
Dżem z czarnych porzeczek niskosłodzony
1 Łyżka
śmietana 18%
4 Łyżki
Posypka do ciast
35 Dekagramów
mąka krupczatka
10 Dekagramów
cukier
20 Dekagramów
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę przesiać, dodać masło, posiekać, dodać żółtka, cukier, śmietanę, zagnieść, owinąć folią (to wykonałam ja).
  2. Odłożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować, ozdobić wokół skręconym wałeczkiem ciasta, piec na jasnozłoty kolor w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
  3. Resztę wykonała Kamila.
  4. Na mazurek warstwa dżemu porzeczkowego (żeby złamać smak masy kajmakowej) na to masa kajmakowa (kupna) i ozdoby.

Opis

Mazurek kajmakowy w wykonaniu mojej córki. Dodam, że to jest nasz pierwszy w życiu wykonany mazurek!

Podobne przepisy

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz.

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz.

Kakaowe Owsiane Ciasteczka

Łatwy Do 40 min.

Keks

Łatwy Do 3 godz.

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz.

Mazurek piernikowy

Łatwy Ponad 3 godz.

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz.

Tarta pomarańczowa

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!