Mazurek bakaliowy.
m7
0
0 / 0
Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. proszek do pieczenia
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka cukier
2 łyżka masło śmietankowe
17 dek. mąka pszenna tortowa
8 dek. masło śmietankowe
10 dek. rodzynki
10 dek. orzechy włoskie
10 dek. daktyle
10 dek. figi suszone
10 dek. czekolada gorzka
10 dek. cukier
Przygotowanie
Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.
pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.
piec ok.15 minut w 180 stopniach.
wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.
następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.
czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.
dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.
wykładamy na upieczony spód.
pozostawić do zastygnięcia.