Mazurek bakaliowy.

m7
Mazurek bakaliowy.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. proszek do pieczenia

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka cukier

2 łyżka masło śmietankowe

17 dag. mąka pszenna tortowa

8 dag. masło śmietankowe

10 dag. rodzynki

10 dag. orzechy włoskie

10 dag. daktyle

10 dag. figi suszone

10 dag. czekolada gorzka

10 dag. cukier

Przygotowanie


Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.

pozostawić na 1 godzinę w lodówce.

wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.

piec ok.15 minut w 180 stopniach.

wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.

następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.

czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.

dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.

wykładamy na upieczony spód.

pozostawić do zastygnięcia.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

477

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

65

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły