0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
masło śmietankowe
17 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
masło śmietankowe
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
Daktyle
10 Dekagramów
Figi suszone
10 Dekagramów
czekolada gorzka
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.
  2. pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
  3. wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.
  4. piec ok.15 minut w 180 stopniach.
  5. wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.
  6. następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.
  7. czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.
  8. dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.
  9. wykładamy na upieczony spód.
  10. pozostawić do zastygnięcia.

Opis

Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Keks

Łatwy Do 3 godz
Keks

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kawowe brownie

Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Muffinki

Łatwy Do 1 godz
Muffinki

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!