Mazurek bakaliowy.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Mazurek bakaliowy.](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F8387-1702058043472.jpeg&w=3840&q=75)
Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.
0
0 / 0
Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.
13
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. proszek do pieczenia
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka cukier
2 łyżka masło śmietankowe
17 dag. mąka pszenna tortowa
8 dag. masło śmietankowe
10 dag. rodzynki
10 dag. orzechy włoskie
10 dag. daktyle
10 dag. figi suszone
10 dag. czekolada gorzka
10 dag. cukier
Przygotowanie
Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.
pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.
piec ok.15 minut w 180 stopniach.
wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.
następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.
czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.
dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.
wykładamy na upieczony spód.
pozostawić do zastygnięcia.