0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
masło śmietankowe
17 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
masło śmietankowe
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
Daktyle
10 Dekagramów
Figi suszone
10 Dekagramów
czekolada gorzka
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.
  2. pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
  3. wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.
  4. piec ok.15 minut w 180 stopniach.
  5. wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.
  6. następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.
  7. czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.
  8. dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.
  9. wykładamy na upieczony spód.
  10. pozostawić do zastygnięcia.

Opis

Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Piernik

Przepis
Średni Do 3 godz
Piernik

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Makowiec zawijany

Przepis
Trudny Do 40 min
Makowiec zawijany

Keks

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Keks

Kawowe brownie

Przepis
Średni Do 40 min
Kawowe brownie

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!