Mazurek bakaliowy.

m7
Mazurek bakaliowy.

0

0 / 0

Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.

13

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. proszek do pieczenia

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka cukier

2 łyżka masło śmietankowe

17 dek. mąka pszenna tortowa

8 dek. masło śmietankowe

10 dek. rodzynki

10 dek. orzechy włoskie

10 dek. daktyle

10 dek. figi suszone

10 dek. czekolada gorzka

10 dek. cukier

Przygotowanie


1

Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.

2

pozostawić na 1 godzinę w lodówce.

3

wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.

4

piec ok.15 minut w 180 stopniach.

5

wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.

6

następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.

7

czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.

8

dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.

9

wykładamy na upieczony spód.

10

pozostawić do zastygnięcia.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły