Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Łyżka
cukier
2 Łyżki
masło śmietankowe
17 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
8 Dekagramów
masło śmietankowe
10 Dekagramów
rodzynki
10 Dekagramów
orzechy włoskie
10 Dekagramów
Daktyle
10 Dekagramów
Figi suszone
10 Dekagramów
czekolada gorzka
10 Dekagramów
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ze składników na ciasto zarobić jak kruche.
  2. pozostawić na 1 godzinę w lodówce.
  3. wysmarować tortownice tłuszczem i wyłożyć ciastem.
  4. piec ok.15 minut w 180 stopniach.
  5. wszystkie bakalie przeznaczone na masę ,namaczamy na około 10 minut.
  6. następnie siekamy je ,do wielkości rodzynek.
  7. czekoladę i cukier roztapiamy na małym ogniu,unikając przypalenia.
  8. dodajemy masło,oraz bakalie i starannie mieszamy.
  9. wykładamy na upieczony spód.
  10. pozostawić do zastygnięcia.

Opis

Łatwy i szybki w przygotowaniu mazurek .Jest pyszny ,a jego zapach skusi nawet najbardziej opornych niejadków.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!