Matias pod kołderką

m7
Matias pod kołderką

0

0 / 0

Matiasami tymi zajadałam się w ciąży :))) przepis szybki i dobry od kuzynki :p

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

2 szt. jabłka

3 łyżka majonez

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. śledź matias

1 szt. por

Przygotowanie


1

Matiasy odsączamy z zalewy i kroimy w ukośne kawałki, układamy na półmisku.

2

Por kroimy w drobną kostkę, jabłka obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach.

3

Por i jabłka mieszamy z majonezem dodajemy sól i pieprz, mieszamy i nakładamy na matiasy. Odstawiamy na ok 1/2 godziny do lodówki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

217

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły