Maślane tosty z serem i ketchupem w kształcie mumii

kontakt_2
Maślane tosty z serem i ketchupem  w kształcie mumii

0

0 / 0

Jeśli Twoje dziecko jest niejadkiem? Najwyższy czas, byś poznał swojego nowego pomocnika – Pana Pomysłowego. 
 Nikt nie zna się na smacznych kanapkach lepiej od niego! Co dziś wymyślił? Smakowita mumia cała w ketchupie – co Ty na to?

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. kromka chleba pszennego

50 g masło

4 plast. ser topiony kremowy

4 szt. oliwki czarne

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kromki pieczywa tostowego posmaruj cienką warstwą masła i polej całość ketchupem. Dokładnie rozsmaruj.

2

Pokrój ser topiony w cienkie paski i ułóż jak na zdjęciu. Wrzuć tak ozdobione pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 5 minut do rozpuszczenia się sera.

3

Kiedy wyjmiesz tosty, zrób coś by ujrzały światło dzienne. Dodaj im oczy z oliwek lub plasterków małych ogóreczków – Ty wiesz najlepiej co lubi Twoje dziecko.

4

Ciepłe, chrupiące tosty, z rozpływającym się serem, skropione ulubionym ketchupem to coś, co uwielbia każde dziecko. Powodzenia!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły