Maślane tosty z serem i ketchupem w kształcie mumii
kontakt_2
0
0 / 0
Jeśli Twoje dziecko jest niejadkiem? Najwyższy czas, byś poznał swojego nowego pomocnika – Pana Pomysłowego. Nikt nie zna się na smacznych kanapkach lepiej od niego! Co dziś wymyślił? Smakowita mumia cała w ketchupie – co Ty na to?
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. kromka chleba pszennego
50 g masło
4 plast. ser topiony kremowy
4 szt. oliwki czarne
4 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Kromki pieczywa tostowego posmaruj cienką warstwą masła i polej całość ketchupem. Dokładnie rozsmaruj.
Pokrój ser topiony w cienkie paski i ułóż jak na zdjęciu. Wrzuć tak ozdobione pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 5 minut do rozpuszczenia się sera.
Kiedy wyjmiesz tosty, zrób coś by ujrzały światło dzienne. Dodaj im oczy z oliwek lub plasterków małych ogóreczków – Ty wiesz najlepiej co lubi Twoje dziecko.
Ciepłe, chrupiące tosty, z rozpływającym się serem, skropione ulubionym ketchupem to coś, co uwielbia każde dziecko. Powodzenia!