Maślane tosty z serem i ketchupem w kształcie mumii

kontakt_2
Maślane tosty z serem i ketchupem  w kształcie mumii

0

0 / 0

Jeśli Twoje dziecko jest niejadkiem? Najwyższy czas, byś poznał swojego nowego pomocnika – Pana Pomysłowego. 
 Nikt nie zna się na smacznych kanapkach lepiej od niego! Co dziś wymyślił? Smakowita mumia cała w ketchupie – co Ty na to?

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

4 szt. kromka chleba pszennego

50 g masło

4 plaster ser topiony kremowy

4 szt. oliwki czarne

4 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kromki pieczywa tostowego posmaruj cienką warstwą masła i polej całość ketchupem. Dokładnie rozsmaruj.

2

Pokrój ser topiony w cienkie paski i ułóż jak na zdjęciu. Wrzuć tak ozdobione pieczywo do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piecz przez około 5 minut do rozpuszczenia się sera.

3

Kiedy wyjmiesz tosty, zrób coś by ujrzały światło dzienne. Dodaj im oczy z oliwek lub plasterków małych ogóreczków – Ty wiesz najlepiej co lubi Twoje dziecko.

4

Ciepłe, chrupiące tosty, z rozpływającym się serem, skropione ulubionym ketchupem to coś, co uwielbia każde dziecko. Powodzenia!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

400

kcal

Białka

19

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły