Maślaki w occie
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Maślaki w occie](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974357918.jpeg&w=3840&q=75)
pyszne maślaczki do obiadu
0
0 / 0
pyszne maślaczki do obiadu
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
100 ocet balsamiczny
1 kg maślaki
4 szt. ząbek czosnku
4 szt. liść laurowy
4 szt. rozmaryn
1 szt. bazylia
4 szt. papryczka chili
4 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować.
2
następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut.
3
na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.