Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

100 Mililitrów
ocet balsamiczny
1 Kilogram
Maślaki
4 Sztuki
ząbek czosnku
4 Sztuki
liść laurowy
4 Sztuki
rozmaryn
1 Sztuka
bazylia
4 Sztuki
Papryczka chili
4 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować.
  2. następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut.
  3. na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.

Opis

pyszne maślaczki do obiadu

Podobne przepisy

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Marynata do karkówki z grilla

Przepis
Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Przepis
Łatwy Do 2 godz
Wielkanocna przepyszna tarta z karmelizowaną cebulką

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!