Maślaki w occie

m7
Maślaki w occie

0

0 / 0

pyszne maślaczki do obiadu

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

100 ocet balsamiczny

1 kg maślaki

4 szt. ząbek czosnku

4 szt. liść laurowy

4 szt. rozmaryn

1 szt. bazylia

4 szt. papryczka chili

4 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Oczyścić maślaki następnie w rondlu wymieszać ocet z oliwą i dodać zioła oraz czosnek i łyżeczkę soli. Zagotować.

2

następnie włożyć grzyby i gotować ok. 5 minut.

3

na dno ułożyć strąki chilli i przelać delikatnie grzyby do słoików. szczelnie zakręcić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

314

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

30

gram

Tłuszcze

14

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły