Maślaki marynowane

m7

Aromatyczne grzyby do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Aromatyczne grzyby do obiadu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
500 g grzyby leśne
1 szkl. ocet
4 szkl. woda
5 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
5 szt. goździki
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
Do wody dodać cukier, ocet, liść i ziele angielskie zagotować. Grzybki oczyścić, umyć i gotować ok. 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przełożyć do słoików i zalać gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodać po 1 goździku. Zakręcić i odstawić w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
121
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.