0

Składniki

500 Gramów
grzyby leśne
1 Szklanka
ocet
4 Szklanki
woda
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
goździki
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wody dodajemy cukier, ocet, liść i ziele ang i całość zagotowujemy. Grzybki czyścimy, myjemy i gotujemy ok 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodajemy po 1 goździku. Zakręcamy i odstawiamy w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.

Opis

aromatyczne grzybki do obiadu

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Imprezowe dipy

Przepis
Łatwy Do 15 min
Imprezowe dipy

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!