Maślaki marynowane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Maślaki marynowane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927790.jpeg&w=3840&q=75)
Aromatyczne grzyby do obiadu.
0
0 / 0
Aromatyczne grzyby do obiadu.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
500 g grzyby leśne
1 szkl. ocet
4 szkl. woda
5 szt. liść laurowy
5 szt. ziele angielskie
5 szt. goździki
0.50 szkl. cukier
Przygotowanie
1
Do wody dodać cukier, ocet, liść i ziele angielskie zagotować. Grzybki oczyścić, umyć i gotować ok. 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przełożyć do słoików i zalać gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodać po 1 goździku. Zakręcić i odstawić w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.