Maślaki marynowane

m7
Maślaki marynowane

0

0 / 0

Aromatyczne grzyby do obiadu.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

500 g grzyby leśne

1 szkl. ocet

4 szkl. woda

5 szt. liść laurowy

5 szt. ziele angielskie

5 szt. goździki

0.50 szkl. cukier

Przygotowanie


1

Do wody dodać cukier, ocet, liść i ziele angielskie zagotować. Grzybki oczyścić, umyć i gotować ok. 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przełożyć do słoików i zalać gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodać po 1 goździku. Zakręcić i odstawić w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły