0

Składniki

500 Gramów
grzyby leśne
1 Szklanka
ocet
4 Szklanki
woda
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
goździki
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do wody dodajemy cukier, ocet, liść i ziele ang i całość zagotowujemy. Grzybki czyścimy, myjemy i gotujemy ok 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodajemy po 1 goździku. Zakręcamy i odstawiamy w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.

Opis

aromatyczne grzybki do obiadu

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Łatwy Do 40 min
Wagonik z makaronu Mini Świderki z czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!