Example thumb
0

Składniki

500 Gramów
grzyby leśne
1 Szklanka
ocet
4 Szklanki
woda
5 Sztuk
liść laurowy
5 Sztuk
ziele angielskie
5 Sztuk
goździki
0.5 Szklanki
cukier
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do wody dodajemy cukier, ocet, liść i ziele ang i całość zagotowujemy. Grzybki czyścimy, myjemy i gotujemy ok 10 min do momentu, gdy będą miękkie. Następnie gorące grzyby przekładamy do słoików i zalewamy gorącą zalewą. Do każdego słoiczka dodajemy po 1 goździku. Zakręcamy i odstawiamy w cieple miejsce. Nie trzeba pasteryzować.

Opis

aromatyczne grzybki do obiadu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!