Masa do wyrobu własnych ozdób na tort

m7
Masa do wyrobu własnych ozdób na tort

0

0 / 0

Zamiast kupnych ozdób możemy sami stworzyć własne ozdoby na tort, ciasta lub inne słodkie wypieki. Gotowa masa jest elastyczna i łatwa w użyciu — doskonale nadaje się do formowania, wycinania i modelowania dowolnych kształtów. Możemy z niej zrobić kwiaty, listki, figurki, zwierzęta lub inne motywy dopasowane do okazji.

6

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

125 woda

0.25 kost. margaryna

1 szt. galaretka truskawkowa

1 szt. galaretka agrestowa

12 dek. mąka pszenna tortowa

25 dek. cukier puder

Przygotowanie


1

Wodę gotujemy z tłuszczem. Po zagotowaniu wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy i chwilę prażymy.

2

Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dzielimy na dwie części.

3

Do każdej masy dodajemy galaretkę, by uzyskać pożądany kolor. Kiedy przestygnie, można lepić dowolne ozdoby na tort.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły