Masa do wyrobu własnych ozdób na tort
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Masa do wyrobu własnych ozdób na tort](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1715854632875.jpg&w=3840&q=75)
Zamiast kupnych ozdób możemy sami stworzyć własne ozdoby na tort, ciasta lub inne słodkie wypieki. Gotowa masa jest elastyczna i łatwa w użyciu — doskonale nadaje się do formowania, wycinania i modelowania dowolnych kształtów. Możemy z niej zrobić kwiaty, listki, figurki, zwierzęta lub inne motywy dopasowane do okazji.
0
0 / 0
Zamiast kupnych ozdób możemy sami stworzyć własne ozdoby na tort, ciasta lub inne słodkie wypieki. Gotowa masa jest elastyczna i łatwa w użyciu — doskonale nadaje się do formowania, wycinania i modelowania dowolnych kształtów. Możemy z niej zrobić kwiaty, listki, figurki, zwierzęta lub inne motywy dopasowane do okazji.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
125 woda
0.25 kostka margaryna
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka agrestowa
12 dag. mąka pszenna tortowa
25 dag. cukier puder
Przygotowanie
Wodę gotujemy z tłuszczem. Po zagotowaniu wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy i chwilę prażymy.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dzielimy na dwie części.
Do każdej masy dodajemy galaretkę, by uzyskać pożądany kolor. Kiedy przestygnie, można lepić dowolne ozdoby na tort.