Masa do wyrobu własnych ozdób na tort
m7
Zamiast kupnych ozdób możemy sami stworzyć własne ozdoby na tort, ciasta lub inne słodkie wypieki. Gotowa masa jest elastyczna i łatwa w użyciu — doskonale nadaje się do formowania, wycinania i modelowania dowolnych kształtów. Możemy z niej zrobić kwiaty, listki, figurki, zwierzęta lub inne motywy dopasowane do okazji.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1905
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
351
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Zamiast kupnych ozdób możemy sami stworzyć własne ozdoby na tort, ciasta lub inne słodkie wypieki. Gotowa masa jest elastyczna i łatwa w użyciu — doskonale nadaje się do formowania, wycinania i modelowania dowolnych kształtów. Możemy z niej zrobić kwiaty, listki, figurki, zwierzęta lub inne motywy dopasowane do okazji.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
125 woda
0.25 kostka margaryna
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka agrestowa
12 dag. mąka pszenna tortowa
25 dag. cukier puder
Przygotowanie
Wodę gotujemy z tłuszczem. Po zagotowaniu wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy i chwilę prażymy.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę. Dzielimy na dwie części.
Do każdej masy dodajemy galaretkę, by uzyskać pożądany kolor. Kiedy przestygnie, można lepić dowolne ozdoby na tort.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1905
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
351
gram
Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.