Masa do wyrobu własnych ozdób na tort
m7
Zamiast kupnych ozdób możemy sami tworzyć ozdoby według swojego uznania. Szybko i ładnie na każdym torciku.
0
0 / 0
Zamiast kupnych ozdób możemy sami tworzyć ozdoby według swojego uznania. Szybko i ładnie na każdym torciku.
6
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
125 woda
0.25 kost. margaryna
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka agrestowa
12 dek. mąka pszenna tortowa
25 dek. cukier puder
Przygotowanie
1
Wodę gotujemy z tłuszczem.po zagotowaniu wsypujemy mąkę Dokładnie mieszamy ,chwilę prażymy.
2
Zdejmujemy z ognia,dodajemy cukier puder i wyrabiamy na gładką masę.Dzielimy na dwie części.
3
Dodajemy do każdej galaretkę tak by uzyskała pożądany kolor. Kiedy przestygnie można lepić róże lub inne cuda.