Masa cukrowa.

m7
Masa cukrowa.

Średnia 0 / 0

Oceń!

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

0.25 kostka margaryna zwykła

0.50 szkl. woda

0.50 szkl. mąka pszenna

25 dag. cukier puder

Przygotowanie


Margarynę z wodą zagotować.

kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.

odstawiać do wystudzenia.

kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.

dodawać stopniowo przesiany cukier puder.

zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.

wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.

wykrawamy foremkami.

odstawiamy do wyschnięcia.

jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

56

kcal

Białka

b/d

0

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły