1

Składniki

0.25 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę z wodą zagotować.
  2. kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.
  3. odstawiać do wystudzenia.
  4. kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.
  5. dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
  6. zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.
  7. wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.
  8. wykrawamy foremkami.
  9. odstawiamy do wyschnięcia.
  10. jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Opis

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

Podobne przepisy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa Panna Cotta

Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Tiramisu

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Keks kakaowy

Łatwy Do 1 godz
Keks kakaowy

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!