1

Składniki

0.25 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę z wodą zagotować.
  2. kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.
  3. odstawiać do wystudzenia.
  4. kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.
  5. dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
  6. zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.
  7. wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.
  8. wykrawamy foremkami.
  9. odstawiamy do wyschnięcia.
  10. jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Opis

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

Podobne przepisy

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Dyniowe muffinki z orzechami włoskimi i kremem kakaowym

Ekspresowe ciasto czekoladowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ekspresowe ciasto czekoladowe

Fale Dunaju z owocami

Przepis
Średni Do 3 godz
Fale Dunaju z owocami

Kakaowa Panna Cotta

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kakaowa Panna Cotta

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!