Masa cukrowa.
m7
Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
56
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.
4
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
30 porcji
Składniki
0.25 kostka margaryna zwykła
0.50 szkl. woda
0.50 szkl. mąka pszenna
25 dag. cukier puder
Przygotowanie
Margarynę z wodą zagotować.
kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.
odstawiać do wystudzenia.
kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.
dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.
wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.
wykrawamy foremkami.
odstawiamy do wyschnięcia.
jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
56
kcal
Białka
b/d
0Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.