Example thumb
1

Składniki

0.25 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Margarynę z wodą zagotować.
  2. kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.
  3. odstawiać do wystudzenia.
  4. kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.
  5. dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
  6. zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.
  7. wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.
  8. wykrawamy foremkami.
  9. odstawiamy do wyschnięcia.
  10. jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Opis

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!