Masa cukrowa.

m7
Masa cukrowa.

1

0 / 0

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

4

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


30 porcji

Składniki

0.25 kostka margaryna zwykła

0.50 szkl. woda

0.50 szkl. mąka pszenna

25 dag. cukier puder

Przygotowanie


1

Margarynę z wodą zagotować.

2

kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.

3

odstawiać do wystudzenia.

4

kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.

5

dodawać stopniowo przesiany cukier puder.

6

zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.

7

wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.

8

wykrawamy foremkami.

9

odstawiamy do wyschnięcia.

10

jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły