1

Składniki

0.25 Kostki
margaryna zwykła
0.5 Szklanki
woda
0.5 Szklanki
mąka pszenna
25 Dekagramów
cukier puder
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Margarynę z wodą zagotować.
  2. kiedy zacznie się gotować wsypać mąkę cały czas mieszają aż ciasto będzie się odrywać od ścian garnuszka.
  3. odstawiać do wystudzenia.
  4. kiedy masa będzie zimna odciąć delikatnie nożem skórkę która się utworzyła-wyrzucić.
  5. dodawać stopniowo przesiany cukier puder.
  6. zagniatać aż do uzyskania masy o gęstości plasteliny.
  7. wałkijemy najlepiej na papierze pergaminowym dosyc cienko.
  8. wykrawamy foremkami.
  9. odstawiamy do wyschnięcia.
  10. jak już wyschnie wkładamy do pojemniczka plastikowego.

Opis

Masa cukrowa na ozdoby do torta.Można z niej robić różyczki,listki,wykrawać różne figurki.

Podobne przepisy

Pączki z marmoladą

Przepis
Trudny Do 3 godz
Pączki z marmoladą

Blok czekoladowy z herbatnikami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Blok czekoladowy z herbatnikami

Keks drożdżowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Keks drożdżowy

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Naleśniki Kakaowe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Naleśniki Kakaowe

Odwrócone ciasto z jabłkami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Odwrócone ciasto z jabłkami

Tarta pomarańczowa

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Tarta pomarańczowa

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!