Masa cappucino.

m7

Masa do ciast i innych wypieków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
240
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
5 / 1
Masa do ciast i innych wypieków.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 łyżecz. żelatyna
250 g serek mascarpone
250 g śmietanka kremowa 30%
60 g kawa cappuccino
3 łyżka cukier
Przygotowanie
Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, przestudzić.Serek mascarpone zmiksować z cappucino.
Kremówkę ubić na sztywno. Dodawać cukier i jeszcze raz miksować. Wlewać przestudzoną żelatynę, cały czas miksując. Ubitą masę dodać do serka mascapone i wymieszać.
Masa świetnie smakuje do ciemnych lub jasnych biszkoptów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
240
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.