Marynowane śledzie z nutką pistacji
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynowane śledzie z nutką pistacji](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974354941.jpeg&w=3840&q=75)
smak pistacji wbrew pozorom doskonale komponuje się ze śledziem
0
0 / 0
smak pistacji wbrew pozorom doskonale komponuje się ze śledziem
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szt. płaty śledziowe
5 szt. kolendra
2 szt. ziele angielskie
5 szt. pistacje
2 łyżka olej roślinny
Przygotowanie
1
Śledzie kroimy w kawałki długości 2cm. W moździerzu tłuczemy kolendrę oraz ziele. Posypujemy śledzie. Dodajemy kawałki pistacji, polewamy olejem. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 3h.