Marynowane podgrzybki

m7

Grzybki w occie idealna na imprezę.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1426
kcal
Białka
158
gram
Węglowodany
181
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
1 / 1
Grzybki w occie idealna na imprezę.
10
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
500 ocet
5 kg podgrzybki
1 łyżecz. pieprz ziarnisty
4 łyżecz. gorczyca
1 łyżecz. cukier
8 szkl. woda
1 szt. marchew
2 szt. cebula
4 szt. liść laurowy
2 łyżka sól
Przygotowanie
Cebulę i marchewkę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać marchew i cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
Posolić do smaku.
Grzyby oczyścić, odciąć kapelusze, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1426
kcal
Białka
158
gram
Węglowodany
181
gram
Tłuszcze
7
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.