Marynowane maślaczki
m7
Pyszne maślaczki w occie ze słoika
1
0 / 0
Pyszne maślaczki w occie ze słoika
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg maślaki
1 szczyp. sól, pieprz
3 szkl. woda
1 szkl. ocet
0.50 szkl. cukier
8 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
1
Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.
2
Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.