Marynowane maślaczki

m7
Marynowane maślaczki

1

0 / 0

Pyszne maślaczki w occie ze słoika

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

2 kg maślaki

1 szcz. sól, pieprz

3 szkl. woda

1 szkl. ocet

0.50 szkl. cukier

8 szt. liść laurowy

1 szt. ziele angielskie

Przygotowanie


1

Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.

2

Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły