Marynowane maślaczki
m7
Pyszne maślaczki w occie ze słoika
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Pyszne maślaczki w occie ze słoika
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
2 kg maślaki
1 szczyp. sól, pieprz
3 szkl. woda
1 szkl. ocet
0.50 szkl. cukier
8 szt. liść laurowy
1 szt. ziele angielskie
Przygotowanie
Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.
Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
159
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
26
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.