1

Składniki

2 Kilogramy
Maślaki
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
0.5 Szklanki
cukier
8 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.
  2. Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.

Opis

Pyszne maślaczki w occie ze słoika

Podobne przepisy

Kutia

Średni Ponad 3 godz

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Łatwy Do 40 min

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Pierniczki

Średni Do 1 godz

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!