1

Składniki

2 Kilogramy
Maślaki
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
0.5 Szklanki
cukier
8 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.
  2. Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.

Opis

Pyszne maślaczki w occie ze słoika

Podobne przepisy

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Przepis
Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Sałatka makaronowa z mango

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Sałatka makaronowa z mango

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!