Example thumb
1

Składniki

2 Kilogramy
Maślaki
1 Szczypta
sól, pieprz
3 Szklanki
woda
1 Szklanka
ocet
0.5 Szklanki
cukier
8 Sztuk
liść laurowy
1 Sztuka
ziele angielskie
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Grzyby oczyścić i umyć. Obgotować w osolonej wodzie przez 5-7 min. od zagotowania. Grzyby odcedzić. Przełożyć je do wyparzonych słoików. Sporządzić zalewę.
  2. Zalewa: 3 szklanki wody + 1 szklanka octu 10% + po 2 listki na każdy słoik + 3 ziela angielskie na każdy słoik + sól, cukier do smaku. Zalewę zagotować. Zalać grzyby. Słoiki zakręcić.

Opis

Pyszne maślaczki w occie ze słoika

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!