0

Składniki

500 Mililitrów
ocet
2 Kilogramy
grzyby leśne
1 Łyżeczka
pieprz ziarnisty
4 Łyżeczki
gorczyca
1 Łyżeczka
cukier
8 Szklanek
woda
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
sól
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
  2. Do garnka wlać wodę, ocet, cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
  3. Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
  4. Posolić do smaku.
  5. Grzyby oczyścić, odciąć kapelusze, nóżki zostawić do suszenia, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
  6. Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
  7. Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
  8. Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
  9. Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.

Opis

grzybki na zimę.........

Podobne przepisy

Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Przepis
Średni Do 3 godz
Jaja zawijane w szynce na sałatce jarzynowej

Kutia

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Kutia

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Przepis
Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zapiekanka Makaronowa z Bezą, Owocami i Ajerkoniakiem

Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym i bitą śmietaną.

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!