Example thumb
0

Składniki

500 Mililitrów
ocet
2 Kilogramy
grzyby leśne
1 Łyżeczka
pieprz ziarnisty
4 Łyżeczki
gorczyca
1 Łyżeczka
cukier
8 Szklanek
woda
2 Sztuki
cebula
4 Sztuki
liść laurowy
3 Łyżki
sól
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Cebulę obrać, umyć i pokroić na kawałki.
  2. Do garnka wlać wodę, ocet, cebulę, gorczycę, pieprz, liście laurowe i cukier.
  3. Zalewę zagotować i gotować około 2-3 minuty.
  4. Posolić do smaku.
  5. Grzyby oczyścić, odciąć kapelusze, nóżki zostawić do suszenia, pokroić wg uznania i dokładnie wypłukać w osolonej wodzie.
  6. Wrzucić je do garnka, zalać wodą i podgotować około 10 minut zbierając powstałą pianę.
  7. Podgotowane grzyby odcedzić, ostudzić i napełnić nimi umyte i wyparzone wcześniej słoiki.
  8. Grzyby zalać zalewą, zakręcić słoiki zakrętkami.
  9. Słoiki z grzybami pasteryzować około 20 minut od zagotowania wody.

Opis

grzybki na zimę.........

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!