Marynowane kotlety z karkówki

m7
Marynowane kotlety z karkówki

0

0 / 0

kotlety z marynaty...........

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

200 olej

4 szczyp. przyprawa

1 łyżecz. sól, pieprz

50 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 g bułka tarta

5 szt. karkówka

1 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.

2

Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.

3

Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.

4

Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.

5

Rozgrzać tłuszcz na patelni.

6

Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.

7

Smażyć po około 8 minut z każdej strony.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

526

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

44

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły