Marynowane kotlety z karkówki
m7
kotlety z marynaty...........
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
kotlety z marynaty...........
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
200 olej
4 szczyp. przyprawa
1 łyżecz. sól, pieprz
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g bułka tarta
5 szt. karkówka
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
526
kcal
Białka
8
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
44
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.