Marynowane kotlety z karkówki
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynowane kotlety z karkówki](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F6259-1702057914530.jpeg&w=3840&q=75)
kotlety z marynaty...........
0
0 / 0
kotlety z marynaty...........
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
200 olej
4 szczyp. przyprawa
1 łyżecz. sól, pieprz
50 g lubella mąka puszysta uniwersalna
100 g bułka tarta
5 szt. karkówka
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka ocet balsamiczny
Przygotowanie
1
Plastry karkówki rozbić tłuczkiem do mięsa.
2
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry.
3
Do miski wrzucić cebulę i kotlety, dodać przyprawy, lekko przemieszać i odstawić do lodówki na 3-4 godziny.
4
Po tym czasie przygotować patelnię z olejem, rozbełtane z odrobiną soli jajka, mąkę do obtaczania i bułkę tartą.
5
Rozgrzać tłuszcz na patelni.
6
Każdy kotlet oczyścić z cebuli, obtoczyć w mące, zamoczyć w jajku i panierować w bułce tartej.
7
Smażyć po około 8 minut z każdej strony.