Marynowane grzyby
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Marynowane grzyby](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976695462.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.
0
0 / 0
Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
7 szt. pieprz ziarnisty
5 dag. sól
2.50 dag. cukier
0.50 l ocet
Przygotowanie
1
Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części.
2
Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut.
3
Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem.
4
Ostudzić.
5
Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.
6
Pasteryzować.