Marynowane grzyby

m7
Marynowane grzyby

Średnia 0 / 0

Oceń!

Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

7 szt. pieprz ziarnisty

5 dag. sól

2.50 dag. cukier

0.50 l ocet

Przygotowanie


Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części.

Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut.

Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem.

Ostudzić.

Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.

Pasteryzować.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

155

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

b/d

0

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły