Marynowane grzyby

m7
Marynowane grzyby

0

0 / 0

Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 kg grzyby leśne

1 szt. cebula

3 szt. liść laurowy

6 szt. ziele angielskie

7 szt. pieprz ziarnisty

5 dek. sól

2.50 dek. cukier

0.50 l ocet

Przygotowanie


1

Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części.

2

Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut.

3

Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem.

4

Ostudzić.

5

Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.

6

Pasteryzować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły