Marynowane grzyby

m7

Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
155
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
22
gram
Tłuszcze
b/d
0Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszne jako dodatek do pasztetów lub do obiadu.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 kg grzyby leśne
1 szt. cebula
3 szt. liść laurowy
6 szt. ziele angielskie
7 szt. pieprz ziarnisty
5 dag. sól
2.50 dag. cukier
0.50 l ocet
Przygotowanie
Cebulę i grzyby pokroić na mniejsze części.
Zagotować wodę z solą, wrzucić grzyby i cebulę i gotować ok. 10-15 minut.
Osobno zagotować ocet z przyprawami oraz cukrem.
Ostudzić.
Grzyby odcedzić i ułożyć w słojach zalać zimną zalewą.
Pasteryzować.