Marynowana polędwiczka z kurczaka gotowana na parze
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Marynowana polędwiczka z kurczaka gotowana na parze](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973741127.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatne, bardzo dobre i zdrowe.
0
0 / 0
Delikatne, bardzo dobre i zdrowe.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
1 szt. pierś kurczaka
1 szt. ząbek czosnku
1 łyżka oliwa
Przygotowanie
1
Kurczaka należy umyć, pokroić w paski, zamarynować w łyżce oliwy z ząbkiem czosnku, odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
2
Gotować na parze, podawać z młodymi ziemniakami i z wiosennymi warzywami.
3
Aby mięso nie było zbyt suche można je podać z odrobiną oliwy lub sosu słodko-kwaśnego.