0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka należy umyć, pokroić w paski, zamarynować w łyżce oliwy z ząbkiem czosnku, odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
  2. Gotować na parze, podawać z młodymi ziemniakami i z wiosennymi warzywami.
  3. Aby mięso nie było zbyt suche można je podać z odrobiną oliwy lub sosu słodko-kwaśnego.

Opis

Delikatne, bardzo dobre i zdrowe.

Podobne przepisy

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z grillowanymi morelami i serem

Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Roladki drobiowe ze szpinakiem i mozzarellą

Spaghetti z bakłażanem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti z bakłażanem

Wstążki z masłem czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wstążki z masłem czosnkowym

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Kokardki z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kokardki z kurczakiem

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!