Marynowana polędwiczka z kurczaka gotowana na parze

tyna
Marynowana polędwiczka z kurczaka gotowana na parze

0

0 / 0

Delikatne, bardzo dobre i zdrowe.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

1 szcz. sól

1 szt. pierś kurczaka

1 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Kurczaka należy umyć, pokroić w paski, zamarynować w łyżce oliwy z ząbkiem czosnku, odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.

2

Gotować na parze, podawać z młodymi ziemniakami i z wiosennymi warzywami.

3

Aby mięso nie było zbyt suche można je podać z odrobiną oliwy lub sosu słodko-kwaśnego.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły