0

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
1 Sztuka
pierś kurczaka
1 Sztuka
ząbek czosnku
1 Łyżka
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kurczaka należy umyć, pokroić w paski, zamarynować w łyżce oliwy z ząbkiem czosnku, odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
  2. Gotować na parze, podawać z młodymi ziemniakami i z wiosennymi warzywami.
  3. Aby mięso nie było zbyt suche można je podać z odrobiną oliwy lub sosu słodko-kwaśnego.

Opis

Delikatne, bardzo dobre i zdrowe.

Podobne przepisy

Makaron z grillowanymi morelami i serem

Łatwy Do 40 min.

Spaghetti z bakłażanem

Łatwy Do 40 min.

Wstążki z masłem czosnkowym

Łatwy Do 40 min.

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Kokardki z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Kokardki z pieczarkami

Łatwy Do 1 godz.

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min.

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!